עדכון מיולי 2018: לאחרונה חסמנו משתמשים והסרנו עשרות מאמרים שהיו מועתקים או כתובים בזילזול בצורה גסה. אם תכתבו מאמרים מקוריים, תשייכו אותם לקטגוריה המתאימה ותוציאו קישורים במידה הוגנת, אין לכם מה לדאוג
אנחנו בודקים את המאמרים מדי פעם ומי שיזלזל וינצל את הבמה לרעה, חבל על הזמן שלו ושלנו - המאמרים יוסרו והוא יחסם!

מתכונים לסטודנטים: לומדים למבחן על בטן מלאה

לא קלים חייו של הסטודנט בדרך אל התואר הנכסף. שיעורים על גבי שיעורים, מבחנים על גבי מבחנים, רפרטים על גבי רפרטים וחשבונות על גבי חשבונות שלא מפסיקים להגיע ומאלצים את הסטודנט גם לצאת לעבוד. אין רגע דל, ואם יש רגע כזה הוא מיד מאויש לכל הפחות על ידי נמנום בין דפי המאמר. בין לבין כל הדברים, הסטודנט גם צריך לאכול משהו. או משהו שאימא הכינה ושלחה בקופסאות מהבית או משהו שלא לוקח יותר מדיי זמן להכין, לא מורכב מחומרי גלם יקרים ולא דורש יכולות בישול מטורפות. להיות מאסטר שף? יהיה זמן להיות אחרי התואר, עכשיו צריך להזין את הגוף בצורה בריאה ככל הניתן מבלי לנגוס בזמן היקר של פעילויות אחרות.

יש חומרי גלם שחייבים להיות בכל בית של סטודנט: קודם כל, פסטה, פסטה ושוב, פסטה. זהו חומר הגלם הכי קל לבישול עלי אדמות וצריך להיות ממש מאותגר בשביל להסתבך עם חצי אריזה בתוך סיר מלא במים. דבר שני, על אותו משקל בדיוק – פתיתים, פתיתים, ושוב, פתיתים. עם חומרי הגלם הללו, הפסטה והפתיתים, ניתן ליצור אינספור ווריאציות של בישולים – לגוון עם הרטבים, לשלב עם ירקות, לשחק עם תבלינים. כל משחק ייצור מאכל חדש ומשביע, שלוקח ממש מעט זמן להכין.

חוץ מזה, תמיד טוב שיש בבית ירקות טריים, ולהקצות קצת זמן בשביל לחתוך לקערה. כל פעם אפשר לשחק עם סוגי הירקות, וסוגי התוספות שמוסיפים להם – אגוזים, קרוטונים או חתיכות לחם טוסט, סלט קינואה, תפוחי אדמה אפויים וחתוכים לקוביות, שמן קוקוס, שמן זית, חתיכות גבינה או חתיכות טופו מטוגן, תבלינים אהובים, וכל תוספת שיכולה לשדרג את הסלט פלאים.

ועוד סיבה שתמיד טוב שיש בבית ירקות, במיוחד בימי החורף הקרים – מרקים! כל כך קל לזרוק לסיר אבקת מרק בשביל הטעם ביחד עם כל הירקות שמצאנו בבית, ובתוך חצי שעת בישול לקבל מרק עשיר, טעים, מחמם, מהביל ואם כואב הגרון אז גם מבריא ומנחם.

ואיך אפשר בלי אלתורים נוספים – כמו הכנת פוקאצ'ות, או פיתות-פיצות או פיתות עם זעתר ושמן זית בטוסטר אובן, בהנחה שאין לכם בדירה הקטנה תנור. אם יש לכם מצרכים בסיסיים כמו שמן, זעתר, עגבניות, גבינה צהובה או גבינה צהובה מטופו (תלוי באיזה קטע אתם) אתם יכולים לפתוח פיצרייה לכל דבר ועניין אצלכם במטבח.

ואם הגענו לזירת הקינוחים, שאי אפשר בלעדיהם, תמיד תוכלו לפנק את עצמכם עם סלט פירות מעורבב היטב עם ליקר אלכוהולי לבחירתכם… רק לחתוך כמה מפירות העונה, לשפוך פנימה את הליקר, ויש לכם קינוח בריא וקצת דופק את הראש. לפעמים צריך את המנוחה הזאת בין המבחנים, וזה בסדר גמור. רוצים עוד רעיון לקינוח פשוט לאללה בתקופת החורף? הנה קיבלתם: ממיסים חבילת שוקולד במיקרו, עם קצת מים או עם קצת חלב (איזה סוג אתם תבחרו), וטובלים בפנים תותים. מניחים את התותים הטבולים במקרר למשך כשעתיים, הרוטב מסביב יתקשה וקיבלתם מעדן של ממש – שוקולדים ממולאים בתותים!

מאת: Dudish

דודי שרון - אסטרטגיה שיווקית וקידום אתרים אורגני. |