עדכון מיולי 2018: לאחרונה חסמנו משתמשים והסרנו עשרות מאמרים שהיו מועתקים או כתובים בזילזול בצורה גסה. אם תכתבו מאמרים מקוריים, תשייכו אותם לקטגוריה המתאימה ותוציאו קישורים במידה הוגנת, אין לכם מה לדאוג
אנחנו בודקים את המאמרים מדי פעם ומי שיזלזל וינצל את הבמה לרעה, חבל על הזמן שלו ושלנו - המאמרים יוסרו והוא יחסם!

פסטה ביתית טעימה בקלי קלות עם מכונת פסטה

האם טעמתם אי פעם פסטה ביתית אמתית? האם חשתם על לשונכם את טקסטורת המשי? את הטעם העשיר? האם חוויתם את הטריות שמושגת רק מפסטה תוצרת בית?

הכנת פסטה ביתית עלולה להרתיע ולהישמע כמו טרחה אבל האמת היא שזה די פשוט להכין פסטה  בבית. והתוצאה? – שווה את המאמץ המזערי ממילא.

כדי להכין פסטה נפלאה מתוצרת בית אתם לא זקוקים להרבה. אתם צריכים מכונת פסטה, חמישה מרכיבים ורצון טוב. זה הכול.

מתכון לפסטה אַל דֶנְטֶה משובחת מ-5 רכיבים בלבד.

פסטה אַל דֶנְטֶה ביתית מתחילה בבצק איכותי. המתכון הבא להכנת פסטה כולל אך ורק 5 רכיבים והוא מאוד קל להכנה. לא תמצאו במתכון רכיבים חדשים או מוזרים, כולם מוכרים, רובם בטח כבר נמצאים אצלכם בבית. גם לא צריך אביזרים מיוחדים, רק מכונת פסטה טובה.

פסטה אַל דֶנְטֶה זוהי פסטה איטלקית אותנטית. הפסטה הזו מוגשת רגע לפני שהיא רכה מדי. אַל דֶנְטֶה זה הוא למעשה מצב בישול מהיר המחייב זהירות ופיקוח מצד המבשל, שכן צריך להוציא את הפסטה בדיוק בזמן הנכון, כך שלא תהיה מבושלת מדי.
הרכיבים הדרושים:
3 כוסות קמח
כפית מלח
4 ביצים גדולות
1/4 כוס שמן זית
1 כף מים

מכונת פסטה

אופן ההכנה:
שימו בקערת מיקסר רגילה את המלח והקמח.
צרו חור באמצע הקמח והוסיפו את הביצים.
ערבבו מעט במיקסר עד שכל החומרים הופכים למקשה אחת.
בכוס נפרדת או קערה קטנה ערבבו היטב את שמן הזית והמים.
לאחר מכן, טפטפו לאט את השמן והמים לתוך תערובת הקמח, תוך כדי ערבוב מתמיד.
כעת התקינו במיקסר את מערבל הבצק היחיד וערבלו את הבצק למשך 5 דקות במיקסר.
לאחר הערבול קחו את הבצק והכניסו אותו לניילון או לעטיפת פלסטיק, סגרו את הבצק היטב באריזה ותנו לו לנוח בטמפרטורת החדר למשך כחצי שעה.
בתום חצי שעה של המתנה, חלקו את הבצק ל-4 חתיכות שוות עד כמה שניתן.
אבקו בקמח את הבצק והפכו את רבע הבצק ל-ROLL ארוך ורזה על מצע הקמח.
כעת חתכו את הפסטה לגודל ולצורה הרצויים לכם בעזרת מכונת הפסטה שלכם, בדיוק כפי שאתם אוהבים.
לבסוף, הכניסו את הפסטה למים רותחים שהמלחתם מעט ותנו להם להתחמם בין 3 ל-5 דקות, עד שזה כמעט מוכן.
והטעם?
באיטליה פסטה נחשבת למנת פתיחה אז אין צורך 'להעמיס' על הפסטה רוטב כבד. נסו להכין משהו קליל ואוורירי. יש אנשים שאוהבים להוסיף רק שמן זית, יש כאלו שמוסיפים שמן זית ופרמזן. אפשר גם להוסיף מלח ופלפל,  לתבל ברוטב שום עדין, רוטב פסטו או להוסיף רוטב עגבניות קלאסי. כל אחד מה שהוא אוהב.
כן, גם אתם יכולים להכין בעצמכם פסטה אַל דֶנְטֶה נהדרת תוצרת בית. אם יש לכם זמן פנאי לקראת סוף השבוע או איזה אחר הצהריים פנוי – כדאי מאוד לנסות, ההנאה מובטחת.

מאת: Dudish

דודי שרון - אסטרטגיה שיווקית וקידום אתרים אורגני. |