1. אנשים מבוגרים לא סובלים מהפרעת הקשב
ישנה נטייה של רבים לקשר את הפרעת הקשב Adhd רק עם ילדים. בפועל, גם אנשים מבוגרים יכולים לסבול מההפרעה שיכולה להקשות על ניהול סדר יום תקין. במידה ואתם מזהים אצל ילדכם את ההפרעה, כדאי לטפל בה כבר בגיל קטן על מנת שיהיה ניתן להעניק להם את הכלים להתמודדות עם מצבים שונים ובעיקר לאפשר להם לבחור להקשיב ולהתרכז.
2. add ו-adhd זה אותו הדבר
לא נכון. מה שכן נכון הוא שמדובר על הפרעות קשב, אך בעלות מאפיינים שונים. בעוד Add הינה הפרעת הקשב “הקלאסית”, Adhd הינה הפרעת קשב בעלת אותה מניפת הסימפטומים, כאשר ההבדל הוא שאל הפרעה זו מתלווה גם התנהגות היפר-אקטיבית.
3. ניתן לדחות את הטיפול בהפרעה
חד משמעית לא! הפרעת קשב וריכוז הינה הפרעה שמקשה מאד על ניהול תקין של סדר יום – גם אצל ילדים וגם אצל מבוגרים. חשוב להבין כי ילדים שסובלים מהפרעת Adhd או Add, מתקשים ללמוד בבית הספר, להכין שיעורי בית, להצליח במבחנים ולעתים גם ליצור קשרים חברתיים. ילדים אלו סובלים מאד שכן הם לא מקבלים מענה להפרעה, כך שהיא הולכת ומתעצמת ואיתה גם התסכול שבחוסר ההצלחה.
4. ריטלין: המענה הטוב ביותר
אכן, הייתה תקופה שבה הריטלין היה כמעין גלולת פלא שכל הסובלים מההפרעה רצו לקחת. כיום, ברור מעל לכל ספק כי הריטלין אינו המענה האידיאלי, ובטח שלא הבריא ביותר. כדורי הריטלין הינם כדורים המייצרים תופעות לוואי קשות וחמורות, אך מעבר לכך – הרי שהם אינם פותרים דבר. הכדורים מעניקים הקלה רגעית מהסימפטומים, אך לא מדובר על פתרון ארוך טווח. מנגד, טיפול טבעי הינו טיפול מדריך שמלמד את הילדים איך להקשיב ולהתרכז בכוחות עצמם.
5. המורים יודעים טוב יותר מכולם
המורים הינם אוטוריטה, אך לא ניתן לקבוע כי הם יודעים טוב יותר מכולם. גם אם המחנכת של ילדכם המליצה בחום על מרשם לכדורים לאחר שקיבלתם תוצאות חיוביות לאבחון, כדאי שגם אתם תפעילו את שיקול הדעת שלכם ותנסו את הטיפול הטבעי המותאם להפרעת הקשב Adhd ו-ADD.