אודות המצבה
בארץ קיים מספר רב של חברות לייצור המצבות. אך חברת גברו סלע בולטת מבניהן וזה הודות
לשמה הטוב, עובדיה המקצועניים וגישתה החדשנית והיצירתית. מיום הקמתה בשנת 1983 ע”י האומן סלבה יצחק החליטה חברת ללכת במסלול שונה. במקום לעבוד לפי הסטנדרטים הקיימים בתחום בחרה החברה להציב סטנדרטים משלה, סטנדרטים של אומנות אמתית, עבודה אינדיבידואלית עם הלקוח ועיצובים אקסקלוסיביים מסוגי אבנים שוניםהסטנדרט החדש שהציבה חברת מתבסס על שלושה עקרונות
אנו מעסיקים אך ורק מומחים מהשורה הראשונה בין אם מדובר בסתתים, מעצבים, פסלים, אומנים וגרפיקאים. ניסיון מקצועי עשיר ביותר של כל העובדים שלנו יחד עם התחייבותם הגבוהה מבטיחה איכות יוצאת דופן וזמן ביצוע קצר ביותר של כל העבודות אנחנו מקצוענים אמתיים והמוניטין שלנו ושמה הטוב של החברה מאוד יקרים לנו. חברת מצבות מייצרת כל הסוגים של המצבותת ומשתמשת אך ורק בגרניט באיכות הגבוהה ביותר חברת גברו סלע מבצעת כל העבודות באופן עצמאי ולא תלויה בעבודתה בקבלני משנה, סוכנים או מתווכים מסוג כלשהו. לחברה ציוד מודרני משלה כולל מחשבים, שיירת מכוניות גדולה, עגורנים, חדרי התזה ומכונות CNC. התחרותיים של השוק של היום מתפתחת החברה באופן תמידי. כתוצאה מכך החברה ממשיכה להשתכלל ולפתח צורות ועיצובים חדשים של מצבות. הציירים שלנו עובדים על סגנונות מצבות, גופנים, עיצובים חדשים ועל תפאורה ועיטורים של המצבות כל הזמן וכך גם החברה מייבאה לארץ סוגים וצורות חדשות של אבנים במגוון צבעים רחב באופן קבוע.אנו מקפידים על בקרת איכות שמתבצעת בכל שלב של ייצור המצבה כולל הצבת המצבה וזו ערובה להיעדר הפגמים בעבודתנו עבורנו המצבה לא רק מסמלת אבל עמוק וכאב האובדן, זוהי יצירת אומנות יחידה במינה וזו הסיבה לכך שחברת גברו סלע תמיד תבלוט בין מתחריה ותציע סוגים חדשניים עיצוב מודרני וצורות חדשות של מצבות
ישנם שלושה סוגים של מצבות
טיפוסיות, סטנדרטיות, חסכוניות
מצבות מיוחדות
מצבות אקסקלוסיביות
על סוגי המצבות בהרחבה
טיפוסיות, סטנדרטיות, חסכוניות
בעלות מראה פשוט, קוים ישרים, גודל ונפח קטנים, כיתובים לקוניים. ייתכן שילוב של סוגי אבן שונים, כאשר השכבה תחתונה מיוצרת מאבן זולה יותר ואילו השכבה העליונה או האסטלה מגרניט יקר. חברת “גברו” מרבה לייצר מצבות מהסוג הזה תוך חיסכון בעלויות המוצר.
אמניה ומעצביה של חברת “גברו” יסייעו לכם להבין אלו אבנים עשויות להשתלב ביניהן כדי להקנות למצבה מראה מכובד ויפה.
בארץ נהוג להקים מצבה ביום ה”שלושים” מיום הקבורה, אשר עולים לקבר ל”גילוי המצבה”. ישנם מצבות בצורות, גדלים וסוגים שונים והבחירה תלויה הן במקום הקבורה הן בדרישות ספציפיות שנקבעות ע”י הסניף המקומי של חברת הקבורה “חברה קדישא”. לדוגמא, בחלק מבתי העלמין נהוג להקים מצבות מאותו סוג (במקרה כזה אין באפשרותכם לבחור). בבית העלמין הירקון נקבע כי גובה המצבה לא יעבור 80 ס”מ ובבית העלמין של רמלה – 1.4 מטר (אומנם באותי בית העלמין לא ניתן לעטר מצבות עם התמונות של הנפתר). בבית העלמין בלוד נקבע כי אסור לחרוט הקדשות בשפות אחרות חוץ משפה עברית, אך מצד שני גובה המצבה אינו מוגבל. קיימות תקנות מיוחדות בבתי העלמין האלטרנטיביים ובבתי העלמין של הקיבוצים, וכמו כן גם במקומות קבורה אחרים.
נהוג לרשום על המצבה פ”נ (פה נקבר), בשורה מתחת שם הנפתר, ומתחתיה שם האב (לפעמים כותבים גם שם האם, ואפילו שמות של בעל/אישה, ילדים). כמו כן ניתן להוסיף תאריכי לידי ופתירה ומספר מילים (שירים, ציטוטים) המתאימים לאופי הנפתר. מסכמים את ההקדשה באותיות ת.נ.צ.ב.ה. שזהו קיצור של «תהה נשמתו/ה צרורה בצרור החיים».
להבדיל מהליך הקבורה הזמנת המצבה אינה ממומנת ע”י המדינה וכולה משולמת ע”י המשפחה הקרובה של הנפתר.