החלטתם שהעסק שלכם זקוק לאתר שייצג אותו ברשת ויזרים אליו פניות חדשות? מעולה! אז פניתם לחברת בניית אתרים, אפיינתם יחד עם אנשי מקצוע מיומנים את האתר, עמלתם על העיצוב המושלם ביותר עבורכם, ייצרתם או רכשתם תכנים מקצועיים והגעתם אל הנחלה. אבל מה, קצב הפניות לא עלה ונדמה כאילו והאתר הופך אט אט להיות “פיל לבן”. האמנם?
כדי להשיג פניות – חשוב להתקדם בתוצאות החיפוש
טוב, אז זה שיש אתר חדש זה כבר מעולה, אבל לאתרים לוקח זמן לצבור וותק מול מנועי החיפוש השונים. מנועי החיפוש לא יודעים שהם צריכים להציג אותנו בעמוד הראשון והם מאוד חשדניים באשר לרלוונטיות שלנו עבור הגולשים.
קידום אתרים SEO מתרכז בעצם בחובת ההוכחה עלינו עבור מנועי החיפוש. חובת ההוכחה על כך שאנחנו הכי רלוונטיים ועל כך שהגולשים שיגיעו אלינו אכן ישיגו את מבוקשם.
האם אני יכול לעשות זאת לבד?
לא נמתח אתכם בתשובה ונענה במלוא הכנות – כן. אתם יכולים לעשות זאת בעצמכם ואפילו מומלץ שבעל העסק, זה שהכי מכיר את הפעילות העסקית, את החומר המקצועי ואת קהל הלקוחות – הוא זה שייקח את העסק שלו ביעילות הגבוהה ביותר אל העמוד הראשון.
כמעט ואין צורך בידע טכני, למעט מקרים של תקלות, ובמרבית הפעמים תוכלו פשוט לשכור את שירותיו של מקדם אתרים באופן חד-פעמי רק כדי שיסייע לכם בתקלה או אתגר כזה או אחר.
הנה מה שאתם צריכים לדעת כדי לקדם אתר בעצמכם:
ראשית כל – בקשו מחברת בניית האתרים הדרכה מלאה על האתר. חשוב שתדעו כיצד לתפעל אותו. אם נהיה יותר מכוונים, אז הרי שחשוב לדעת כיצד לערוך עמודים וכיצד להעלות פוסטים אל הבלוג של האתר (וודאו שאכן יש לכם בלוג! זה חשוב לקידום אורגני).
שנית, בקשו לוודא שיש לכם את האפשרות לערוך תגיות מטה (נדאג להסביר עוד רגע), היכן אפשר להתקין קובץ robots.txt והיכן מפת ה-XML
ועכשיו לעניין
הנה הדברים החשובים ביותר שיסייעו לכם לקדם אתר בכוחות עצמכם:
תוכן – הקפידו לכתוב תוכן איכותי מדי שבוע אל האתר. תוכן הוא הפרמטר המרכזי שעל-פיו מנועי החיפוש בוחרים אתר א’ על פני אתר ב’. כל ביטוי שאתם רוצים לקדם צריך לקבל עמוד עצמאי משלו עם תוכן מקורי משלו (לעולם אל תשכפלו תוכן!).
מילת מפתח – הקפידו לשלב את מילת המפתח שלכם בתוכן ועשו זאת בחוכמה (בין 4 ל-5 פעמים מקסימום). לאחר מכן הקפידו לשלב את מילת המפתח בתגיות המטה.
מה זה תגיות מטה?! או! הגענו למה שדיברנו עליו למעלה. אז תגיות מטה הן שתי תגיות מרכזיות:
- מטה טייטל – התגית שבה האתר שלנו מופיע עם הכותרת בתוצאות החיפוש. חשוב לשלב שם את מילת המפתח בהתחלה ולאחר מכן לשלב משפט שעושה חשק להקליק ולסיום שם המותג. משהו כמו : מנעולן בראשון לציון | זמינות לקריאה מידית 24/7 – חיים המנעולן. (הקפידו על 60 תווים כולל רווחים)
- מטה דיסקריפשן – זה התיאור שמופיע בתוצאות החיפוש תחת הכותרת. הקפידו על 160 תווים כולל רווחים ושלבו את מילת המפתח לפחות פעם אחת.
כותרות – בתוך התוכן, הקפידו על כותרות שמוגדרות על פי היררכיה של רמה 1 עד רמה 6. במערכת ניהול התוכן שלכם אתם תראו את זה כ-h1-h6. זה מסייע למנועי החיפוש להבין את ההיררכיה של העמוד. הקפידו לשלב את מילת המפתח בכותרת H1 ומילה נרדפת לה בכותרת H2.
קישורים פנימיים – מרגישים שיש לכם ערך מוסף להעניק לגולשים בעמוד אחר באתר? אל תהססו לשלב קישורים פנימיים בתוכן. מנועי החיפוש אוהבים עמודים עם קישורים שכן מדובר בעמודים שמעניקים לגולשים שלהם אפשרויות נוספות לקבלת ידע.
קישורים חיצוניים – כאן מדובר בפרמטר חשוב מאוד לקידום אתרים. הקפידו תמיד להגדיל את כמות האתרים מבחוץ שמקשרים אליכם. מנועי החיפוש רואים בכך כ”המלצה” של אתר א’ על אתר ב’. מבחינתם, אתר חזק שמקשר אל האתר שלכם, מעיד שאתם רלוונטיים ומעניינים. רק הקפידו לקשר מאתרים בעלי רלוונטיות אליכם. נניח ואתם מנעולנים? אז הקפידו לשלב מאתר כמו שיפוצים, או אתר עשה זאת בעצמך.
ניתן גם לקשר מאתרי בלוגים, אתרי אינדקס ופורומים. עשו זאת בחוכמה, הקפידו על כך כל שבוע לפחות קישור אחד – ואתם תראו את התוצאות.
האם זה הכל?
האמת שלא, לא בכדי שיש קורסים שלמים שמעבירים את הנושא ומלמדים אנשים איך להתמקצע בענף. כך למשל יש קובץ שנקרא robots.txt שאיתו אנחנו יכולים לספר למנועי החיפוש איזה עמודים נרצה שיסרקו ואיזה עמודים לא (למשל עמודי ניהול). במפת ה-XML אנחנו בעצם מספרים למנועי החיפוש אם עלו עמודים חדשים לאתר.
מדובר ברובדים קצת יותר טכנולוגיים שמצריכים הרבה מעבר לקריאת מאמר קצר שעונה על תשובה של כן או לא. אבל אם אין לכם את התקציב הנדרש כדי להשקיע באיש SEO, אז הרי שהפעולות שתיארתי לעיל יעזרו לכם להשיג מיקומים מעולים. אלה למעשה הפעולות המרכזיות שאנשי קידום אתרים עושים.
בהמשך, כשיתחילו פניות ותרוויחו יותר, אולי תוכלו לגשת לאיש מקצוע שיעיף את האתר גבוה יותר. אבל היו סמוכים ובטוחים שכבר מההשקעה הזאת, תוכלו לקצור את הפירות תוך 3-4 חודשים ראשונים.