זה לא סוד שהתחבורה הציבורית בארץ לא מספקת את מלוא דרישות אזרחיה, מחסור בתחבורה ציבורית בשבתות חגים וימי שבתון, לוחות זמנים לא אמינים או מדוייקים ואי נוחות מתמדת שנוצרת כתוצאה מעומס ברכבות ואוטובוסים הם רק חלק מהסיבות לכך שעל כבישי מדינת ישראל ישנם כיום מספר לא מבוטל של כלי רכב, חדשים לצד משומשים, מכוניות ליסינג לצד פרטיות. לא פלא שהדבר הוביל לכך שבמדינתנו הקטנטונת בסוף שנת 2018 נוספו מעל 300 אלף כלי רכב חדשים לכבישי מדינת ישראל, מעל 200 אלף רכבים נגרטו ו/או ירדו מהכביש ועדיין נשארנו עם 3.5 מליון כלי רכב מנועיים, כאשר מתוכם נגזר מספר נאה מאוד של כלי רכב פרטיים שעומד נכון לסוף שנת 2018 על 2.9 מליון. ונחשו מה.. אנחנו במגמת עליה !
כשהאלטרנטיבה הראויה ביותר לתחבורה היא כלי רכב פרטי לא פלא שכל כך הרבה ישראלים מחליטים לממש אותה, לוחות זמנים לא אמינים ועומס בתחבורה הציבורית הם רק חלק מהסיבות לכך שאנחנו כל כך מתעבים את התחבורה הציבורית בארץ, כיום בישראל על כל 400 כלי רכב יש בערך אלף תושבים, נתון נמוך יחסית לשאר העולם המערבי מה שאומר שאנחנו עדיין במגמת עליה, אז מה אנחנו צריכים לדעת כאשר אנחנו רוכשים את הרכב הראשון שלנו ?
לשם כך התייעצנו עם יועץ מכירות רכב מן השורה, עופר ניסנוב, וזה מה שהוא אומר לנו:
“רכב הוא צורך” אומר לנו עופר “הצורך שלנו לשים את הילדים בבוקר בגנים או בבתי הספר, הצורך שלנו לטוס לעבודה, לבקר את ההורים, המשפחה, לטייל בשבת, לעשות קניות, וכו’ וכו’..
ללא רכב אנו למעשה מגבילים את עצמנו בזמן ובמרחב התמרון שלנו, תלויים יותר באחרים, כלומר תחבורה ציבורית, משפחה, מכרים וחברים”
אז מה מומלץ ? איך אדם שלא קנה רכב מעולם מבצע רכישה חכמה ?
“קודם כל עלינו לבצע עם עצמינו בירור צרכים, כלומר, מה חשוב לנו יותר ? נוחות או חסכון בדלק ?
האם אני נוסע לבד או שהמשפחה מצטרפת לעיתים קרובות לנסיעות הללו, כמובן שאלו דברים שיש לקחת בחשבון, אם רוב היום אני לבד וחסכון בדלק הוא בראש סדר העדיפויות שלי כמובן שאעדיף רכב קטן וחסכוני עם עלות תחזוקה זולה יחסית כגון רכב מתוצרת יפנית או קוריאנית, אם הנוחות היא בראש סדר העדיפויות שלי והרכב משמש עבורי כסוג של “משרד” הייתי מייעץ ללקוח על דגמים נוחים ומרווחים יותר של רכבים”
האם אפשר לשלב נוחות וחסכון גם יחד ?
“כמובן, תעשיית הרכב של ימינו רק הולכת ומתפתחת עם השנים, אם בעבר רכב משפחתי היה בא על חשבון הדלק היום זה לא בהכרח המצב, מנועי טורבו קטנים עם הספק כ”ס מרשים לגודלם מצליחים לשלב בין הצרכים הללו ולעיתים אפילו להפתיע.”
ומה בנוגע למחיר ?
“את המחיר אנחנו בתור לקוחות אמורים לקבוע, כלומר, לעשות שיעורי בית ולבוא עם הגדרת תקציב מראש, כמובן שתקציב נמוך מדי יביא עימו מגבלות הרי אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, מה גם שפתרונות המימון שקיימים בשוק מזה מספר שנים מביאים עימם פתרון נוח לקהל רחב יותר באוכלוסייה.”
הכל טוב ויפה אבל.. איך נדע שהרכב שאנו רוכשים הוא במצב טוב ?
“התשובה לכך היא נורא פשוטה, בדיקה,בדיקה, ושוב בדיקה. אם כבר החלטנו לרכוש רכב, אין שום סיבה שלא נבצע בדיקה, מדובר בהשקעה זניחה יחסית לסכום הכסף שאנו משקיעים. עוד המלצה אישית ממני היא לקנות רכב במקומות מסודרים, בהם יש “אבא ואמא” מקום שלא יפחד לתת לכם אחריות, מקום שלא יפחד להתחייב על בדיקת הרכב ולתקן ליקויים במידה ויימצאו, אל תפחדו לבחור בעצמכם את מכון הבדיקה, זאת זכותכם המלאה בתור לקוח.”
אוקיי, אז אמרנו שבשביל רכישה מוצלחת אנו צריכים לעשות בירור צרכים, הגדרת תקציב, רכישה במקום מסודר וכמובן בדיקה לרכב, מה עוד יכול לעזור לנו ?
“סוכן מכירות טוב, אחד כזה שלא ינסה “לדחוף” לכם רכב אלא אחד שיהיה קשוב לצרכים שלכם, שיבין מה אתם מחפשים, יעזור וילווה אתכם בהליך הרכישה, אל תתביישו להתקיל אותו בשאלות, לפני שהוא מוכר לכם רכב הוא אמור לתת לכם שירות, כך זה עובד, סוכן טוב זה סוכן שתרצו לחזור אליו ברכב הבא שלכם, סוכן שתמליצו עליו למשפחה, חברים, מכרים או כל מי שישאל. שימו לב לשפת הגוף שלו, האם הוא מנסה להסתיר מכם משהו ? ועוד טיפ קטן ממני, השתמשו באינטואציה שלכם, אם מצאתם סוכן טוב אל תמהרו לעזוב אותו, אחרי הכל אין דבר משמח יותר מלקוח חוזר או ממליץ.”
לסיכום עופר מסביר לנו, מה שאנחנו צריכים כדי לבצע רכישה מוצלחת, כזאת שלא נצטער עליה זה לעשות שיעורי בית, בירור צרכים, הגדרת תקציב, רכישה ממקום אמין ומוכר, בדיקת הרכב וכמובן סוכן טוב, מקווים שעזרנו עם הרכב הראשון שלכם, בהצלחה !